Bocimar koopt 3 nieuwe schepen voor 188 miljoen dollar

(tijd-nieuwslijn) - De drogebulkrederij Bocimar, de voornaamste dochter van CMB, heeft 3 nieuwbouwschepen van het type 'capesize' aangekocht voor een totaal bedrag van 188 miljoen dollar. Dat meldt CMB in een persbericht.

Het gaat om 3 schepen met een draagvermogen van 175.000 dwt die in aanbouw of besteld zijn bij Shanghai Waigaoqiao Shipyard in China. Voor het eerste, bekend onder bouwnummer SWS 1028, sloot Bocimar in april 2005 al een tijdbevrachtingscontract voor een periode van 3 jaar af. Dit schip koopt Bocimar over van Teh Hu uit Hongkong. De oplevering is gepland in het derde kwartaal van 2006.

De twee andere schepen neemt Bocimar over van de Golden Ocean-groep. Deze schepen, de bouwnummers SWS 1048 en SWS 1049, zullen in november 2006 en januari 2007 worden opgeleverd. 'Beide schepen hebben reeds een tijdsbevrachtingscontract met een Japanse en een Koreaanse reder, voor een periode van 3 jaar, aan goede voorwaarden', aldus het persbericht.

Volgens Bocimar vormen deze nieuwe schepen 'een ideale aanvulling van de bestaande jonge, moderne en goedkope vloot van Bocimar'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud