Bod Air France op KLM start op 5 april

(betten) - Air France start op maandag 5 april 2004 het bod op KLM. Dat hebben beide luchtvaartmaatschappijen vrijdag bekendgemaakt. De aanmeldingstermijn inzake het bod sluit, tenzij het bod verlengd wordt, op maandag 3 mei, om 23.00 uur. Als het bod gestand wordt gedaan, zal de naam van Air France gewijzigd worden in Air France-KLM.

KLM-aandeelhouders die hun aandelen aanbieden, krijgen 11 aandelen Air France en 10 Air France warrants voor elke 10 gewone aandelen KLM die zij aanbieden. Eén van de voorwaarden voor een succesvol bod is dat voor het einde van de aanmeldingstermijn ten minste 70% van de gewone aandelen is aangeboden. Houders van Amerikaanse aandelen KLM krijgen 11 Air France American Depositary Shares en 10 Air France American Depositary Warrants voor iedere 10 aandelen.

Air France heeft, onder voorwaarde dat het bod gestand wordt gedaan, notering aangevraagd voor de nieuw uit te geven aandelen Air France en warrants Air France aan Euronext Parijs en Euronext Amsterdam. Naar verwachting zal de handel in deze stukken starten op of rond 5 mei. Voor de nieuwe Amerikaanse stukken heeft Air France notering aangevraagd aan de NYSE.

Als Air France 95% van de aandelen KLM in handen heeft, zal de notering van het aandeel KLM aan Euronext Amsterdam beëindigd worden. Het is de bedoeling dat ook de notering van KLM aan de NYSE komt te vervallen.

KLM zal op 19 april een buitengewone aandeelhoudersvergadering beleggen waar het bod van Air France wordt toegelicht. Op 20 april houdt Air France een buitengewone aandeelhoudersvergadering.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud