Bod Boskalis op Smit Internationale afgewezen

De Nederlandse maritieme dienstverlener Smit Internationale heeft het voorlopige overnamebod van baggeraar Boskalis naar de prullenbak verwezen. Volgens Smit onderwaardeert het bod de onderneming en is praten met Boskalis niet in het belang van Smit.

(belga) - Het bedrijf maakte dat maandag na het sluiten van de beurs in Amsterdam bekend. Boskalis bracht eerder maandag een voorlopig bod van 62,50 euro per aandeel uit op Smit Internationale, ofwel ruim 1,1 miljard euro in totaal.

Bij doorgang van de overname zou Boskalis de havensleepdiensten van Smit verkopen aan een derde partij en de terminaldivisie onderbrengen bij Lamnalco, een gezamenlijke onderneming van Boskalis en een Saoedische partij.

Smit stelt echter overtuigd te zijn van zijn strategie van geïntegreerde maritieme dienstverlening en vindt het voorstel van Boskalis daarmee in strijd. De directie en de raad van commissarissen van Smit hebben daarom besloten dat "overleg met Boskalis niet in het belang is van de onderneming en de daarbij betrokken partijen".

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud