Bois Sauvage neemt belang in Umicore

(tijd-nieuwslijn) - Bois Sauvage neemt samen met Bank Degroof en Axa Belgium een belang van 3 procent in de non-ferrogroep Umicore. De drie 'vrienden' doen dat via de vennootschap Parfimmo waarin ze elk 33 procent verwerven. Bois Sauvage investeert 11 miljoen euro in Parfimmo. Dat maakte Bois Sauvage donderdag bekend in een persbericht.

Parfimmo kocht het belang 'de afgelopen maanden in de markt', aldus Vincent Doumier, gedelegeerd bestuurder bij Bois Sauvage. 'Umicore is een bedrijf dat een belangrijke koerswijziging achter de rug heeft en een fantastische positie heeft opgebouwd. Daarom hebben wij met een paar vrienden een belang genomen', legt Doumier uit. Hij ziet de investering in Umicore als een langetermijninvestering die als doel heeft 'een stabiel aandeelhouderschap te verzekeren en de ontwikkeling van de ontplooide strategie te bevorderen.'

Eind november werd bekend dat de investeringsmaatschappij Fidelity International een belang van 4,11 procent heeft opgebouwd in Umicore. 'Thomas Leysen heeft ook nog enkele procenten. Daarnaast zijn we de enige die een participatiemelding hebben gepubliceerd', aldus Doumier. Er lopen momenteel gesprekken met Umicore opdat Parfimmo een zitje in de raad van bestuur van Umicore zou krijgen. 'Indien mogelijk zouden we dat willen, maar het initiatief hiervoor ligt bij Umicore', zegt Doumier.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud