Bombardier schrapt 2.000 banen

(tijd) - De Canadese producent van spoormaterieel en vliegtuigen Bombardier heeft donderdag aangekondigd dat het over de komende negen maanden 2.000 jobs zal schrappen in zijn vliegtuigafdelingen in Montreal en in Belfast.

Volgens Bombardier is de herstructurering een gevolg van de dalende vraag naar de CRJ-vliegtuigen die de groep produceert. Mogelijk worden er nog 1.200 bijkomende banen geschrapt als blijkt dat een van Bombardiers belangrijkste klanten, de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines, een aantal bestellingen van CRJ-toestellen zou schrappen. Delta Airlines kampt immers al een tijd met zware financiële problemen, en heeft donderdag ook een winstwaarschuwing uitgestuurd.

De meeste ontslagen vallen in Canada: in drie vestigingen nabij Montreal worden er 1.130 banen geschrapt. In het Noord-Ierse Belfast gaan er 510 banen op de tocht. De overige 310 ontslagen vallen in andere vestigingen.

De ontslagen zullen een meerkost van 26 miljoen dollar met zich meebrengen, waardoor de winst voor belastingen in het huidige boekjaar (dat afsluit in december 2005) lager zal uitkomen dan aanvankelijk was gezegd.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud