Borsa Italiana wil pan-Europese beurs

De Italiaanse beurs onderzoekt de mogelijkheden tot vorming van een pan-Europese beurs. Volgens de Italiaanse zakenkrant Il Sole/24 Ore bestuderen Borsa Italiana en Deutsche Boerse de mogelijkheid om een bod op Euronext uit te brengen, zonder daarbij de bronnen voor die informatie te vermelden.

(tijd) Verder houdt het plan van Borsa Italiana de oprichting van twee holdings in, enerzijds voor aandelenmarktenactiviteiten en anderzijds voor clearing en het afhandelen van transacties. Deutsche Boerse zou de eis om een meerderheid van de directieleden in de nieuwe Raad van Bestuur te leveren laten vallen, aldus Il Sole/24 Ore.

Vrijdag kwam de Raad van Bestuur van de Italiaanse beurs samen om het idee van algemeen directeur Massimo Capuano te bespreken. De directie heeft toen aan Capuano de opdracht gegeven om verkennende gesprekken te starten met geinteresseerde partijen. In het persbericht van vrijdag zei de Italiaanse beurs nog 'te geloven in de voordelen van een federatie van Europese beurzen'. Die pan-Europese beurs zou 'in de toekomst open staan voor internationale samenwerking'.

Euronext, de tweede grootste beurs van Europa, zei zaterdag in een reactie aan het persbureau Bloomberg dat het zich kan terugvinden in het voorstel van Borsa Italiana voor de vorming van een federale Europese markt, 'op voorwaarde dat die idee door alle deelnemers gedeeld wordt'. Vorige maand aanvaardde Euronext het overnamebod van 8,1 miljard euro van de Amerikaanse beurs NYSE.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud