Boskalis boekt in twee dagen tijd koersstijging van 7,5%

Boskalis heeft op de Amsterdamse beurs binnen twee dagen tijd zijn koers zien oplopen met 7,5%. Na de koerswinst van 3,6% op maandag, komt daar dinsdag nog eens een tussentijds grootste plus van 3,7% bovenop.

(tijd) Het optimisme rond Boskalis vindt zijn oorsprong in het nieuws dat de bevolking van Panama uitbreidingsplannen voor het Panamakanaal - van in totaal USD 5,3 miljard - afgelopen zondag heeft goedgekeurd in een referendum.

Dit levert kansen voor baggeraar Boskalis. Maandag liet het bedrijf desgevraagd weten dat het interessante mogelijkheden ziet voor opdrachten die voortvloeien uit de verbreding van het kanaal.

'Het Panamakanaal is een interessant project voor ons. Wij volgen het met belangstelling', zo gaf woordvoerder Roel Berends van Boskalis daarbij aan. De onderneming is al actief in Panama, net als zijn concurrenten Van Oord, Deme en Jan de Nul, die ook in de race zijn voor gerelateerde orders.

Op Euronext Amsterdam noteert Boskalis rond 12.00 uur 3,4% hoger op 58,10 euro, bij een omzet van 59.472 stukken. Het tiendaags gemiddelde bedraagt 78.675.

Het is overigens de vierde dag op rij dat het aandeel vooruitgang boekt. Ook vorige week donderdag en vrijdag liep de koers al op, zij het minder sterk dan de laatste twee dagen. De totale koersstijging over de afgelopen vier dagen bedraagt daarmee 8,5%.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud