BP boekt in tweede kwartaal USD 1,29 mld winst

tijd-nieuwslijn/betten beursmedia news) - Olie- en petrochemieconcern British Petroleum (BP) heeft over het tweede kwartaal van 2002 een winst - gebaseerd op replacement costs en voor buitengewone items - gerealiseerd van USD 1,29 miljard tegen USD 2,65 miljard in dezelfde periode een jaar eerder.

( De winst per aandeel kwam uit op USD 0,59 tegen USD 0,92 een jaar eerder. BP keert over het tweede kwartaal een dividend uit van USD 0,36. Volgens BP weerspiegelen de resultaten de 'minder gunstige omstandigheden' in Exploration & Production en Refining & Marketing.

Exploration & Production realiseerde in het tweede kwartaal een pro forma resultaat voor bijzondere items van USD 2,89 miljard tegen USD 3,92 miljard in dezelfde periode vorig jaar. Dat is een daling van 26%. Het resultaat bij Refining & Marketing daalde van USD 1,76 miljard in het tweede kwartaal vorig jaar naar 0,685 miljard dit jaar; een daling van 61% in lijn met de daling van 64% van de raffinagemarges.

In een persverklaring zegt gedelegeerd bestuurder Lord Browne dat de omstandigheden in de up- en downstreammarkt in het tweede kwartaal 'enige verbetering' lieten zien ten opzichte van het eerste kwartaal. 'De omstandigheden in de eerste helft van dit jaar waren significant minder gunstig dan een jaar geleden', aldus Browne. In de eerste helft van 2002 bedroeg de winst gebaseerd op replacement costs en voor buitengewone items USD 2,22 miljard tegen USD 5,65 miljard in de eerste helft van vorig jaar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud