Brantano boekt 1,4 miljoen euro minder kwartaalwinst dan vorig jaar

(tijd-nieuwslijn) - De schoenwinkelgroep Brantano boekte over het derde kwartaal een nettowinst van EUR 2,2 miljoen, tegen EUR 3,6 miljoen een jaar eerder. Deze niet geauditeerde cijfers maakte Brantano dinsdag bekend. Het omzetcijfer van EUR 79,8 miljoen werd eerder al bekendgemaakt. Brantano herhaalt de verwachting voor een bedrijfswinst van EUR 13 tot EUR 15 miljoen over het volledige boekjaar.

Het omzetcijfer van EUR 79,8 miljoen werd eerder al bekendgemaakt. Eerder werd ook al de omzetdoelstelling van EUR 310 miljoen bevestigd.

Het courant nettoresultaat daalde over het derde kwartaal van EUR 3,8 miljoen tot EUR 2,4 miljoen, onder de gemiddelde verwachting van EUR 2,875 miljoen. De operationele cashflow daalde van EUR 6,7 miljoen tot EUR 5,7 miljoen en de bedrijfswinst daalde van EUR 3,6 miljoen tot EUR 3,4 miljoen. Het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening steeg van EUR 3,0 miljoen tot EUR 3,1 miljoen.

In Nederland, de probleemdivisie waarvoor eind dit jaar een oplossing moet gevonden zijn, evolueerden de resultaten volgens Brantano gunstig. Toch slaagde de groep er in het derde kwartaal niet in een positieve cashflow te genereren. "In lijn met de omzetdaling hebben we in het derde kwartaal een niet noemenswaardige negatieve cashflow geboekt. Voor de tweede jaarhelft in zijn totaliteit blijven we echter rekenen op een positieve cashflow", legt financieel directeur Christine Vermeersch uit.

Over de eerste negen maanden van 2003 behaalde Brantano een nettowinst van EUR 5,3 miljoen, tegenover EUR 6,4 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. De bedrijfswinst steeg echter van EUR 8,7 miljoen tot EUR 10,2 miljoen en het courant resultaat klom van EUR 7,5 miljoen tot EUR 8,4 miljoen. De groep boekte over 9 maanden een bedrijfskasstroom van EUR 16,1 miljoen, tegen EUR 18,4 miljoen een jaar eerder.

Brantano blijft naar eigen zeggen aandacht besteden aan de vermindering van de netto-financiële schuldpositie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud