Advertentie

Brantano boekt minder omzet dan verwacht

(tijd-nieuwslijn) - De schoenenketen Brantano heeft over 2003 een omzet van 303,8 miljoen euro gerealiseerd, een stijging met 1,5 procent in vergelijking met een jaar eerder. Dat is licht onder de eigen verwachting van het bedrijf. Brantano verwacht dat de bedrijfswinst over 2003 aan de onderkant van de vooropgestelde 13 tot 15 miljoen euro uitkomt. Voor 2004 verwacht Brantano een omzet van 305 tot 310 miljoen euro.

Het bedrijf zelf voorspelde een omzet van 310 miljoen. Zonder rekening te houden met wisselkoerseffecten steeg de omzet met 6,4%. In het vierde kwartaal boekte Brantano 3,3% meer omzet tot 74,1 miljoen. Exclusief wisselkoerseffecten ging de omzet in het laatste kwartaal 8,2% hoger.

"Het vierde kwartaal was goed, maar niet voldoende om het omzetverlies in het derde kwartaal te compenseren. In alle landen werd de omzet in het derde kwartaal negatief beïnvloed door het goede weer en de hoge temperaturen in de maanden augustus en september", stelt gedelegeerd bestuurder Joris Brantegem in het persbericht.

De groep verwacht dat op basis van de gerealiseerde omzet het bedrijfsresultaat over 2003 aan de onderkant van de eerder gestelde verwachting van 13-15 miljoen zal liggen. Voor 2004 verwacht Brantano een beperkte like-for-like groei. De verdere groei in het Verenigd Koninkrijk zal opnieuw grotendeels worden weggewerkt door een verdere daling van het pond. Brantano verwacht dat de omzet in 2004 op 305 tot 310 zal uitkomen. De groep houdt rekening met een verdere daling van het pond met 3% ten opzichte van de gemiddelde koers van 2003.

Over Nederland is nog geen beslissing genomen. Begin februari zal Brantano op basis van de resultaten beslissen of de Nederlandse activiteiten al dan niet worden gesloten.

(foto: belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud