Advertentie

Brantano neemt 28 Britse winkels over

(tijd-nieuwslijn) - De schoenketengroep Brantano koopt 28 winkels in het Verenigd Koninkrijk voor EUR 3,2 miljoen. Het investeert nog eens dat bedrag om de vestigingen tegen Pasen volgend jaar om te bouwen tot Brantano-winkels. De overname zou in 2003 voor EUR 22,5 miljoen extra omzet moeten zorgen. In de tweede jaarhelft wil de groep nog 10 winkels openen in het VK.

De overname slaat op de Famous Brunswick Warehouse-winkels. De groep vroeg op 9 december een gerechtelijk akkoord aan voor zijn 68 vestigingen, die vooral in Noord-Engeland en Schotland zijn gevestigd. Brantano kocht 28 winkels die winstgevend zijn, nog sterk kunnen groeien en de bestaande Brantano-verkooppunten aanvullen.

Het Verenigd Koninkrijk is voor het bedrijf een grote groeimarkt. De schoenenverkoper zette er in december 1997 voet aan wal door er 47 winkels over te nemen. Het bouwde ze in de jaren die volgden om tot Brantano-vestigingen. Nu heeft de groep er al 97 winkels. Na de overname zijn dat er 125. Half januari veranderen 16 van de 28 van eigenaar. Een maand later volgen de 12 andere. De bijkomende omzet van EUR 22,5 miljoen in 2003 slaat dus maar op tien maanden.

Famous Brunswick Warehouse kwam in de problemen door een sterke expansie en een moeilijke markt. Het Britse consumentenvertrouwen is en blijft laag. Brantano reageert daar op door schoenen voor de hele familie te verkopen in vestigingen aan de stadsrand. Het nam in april een distributiecentrum in gebruik dat 175 winkels kan bevoorraden.

(c) tijd-nieuwslijn (tel: +32 3 2860372; fax: +32 3 2860370)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud