Brantano verhoogt omzet met bijna 6%

(tijd-nieuwslijn) - De schoenenretailketen Brantano boekte over de eerste 9 maanden van 2004 een omzet van 243,2 miljoen euro tegenover 229,8 miljoen in dezelfde periode het jaar ervoor. Dat betekent een stijging met 5,8%, of 4,5% zonder wisselkoersverschillen. Dat deelde Brantano dinsdag in een persbericht mee.

Over het derde kwartaal haalde Brantano een omzet van 87 mln euro, een stijging met 8,9% tegenover het jaar ervoor. De schoenenverdeler doet daarmee beter dan de verwachtingen van Bank Degroof en KBC Securities, die respectievelijk uitgingen van een kwartaalomzet van 80,9 miljoen (+1,4% op jaarbasis) en 83 miljoen (+4% op jaarbasis).

De omzetstijging is voornamelijk te danken aan Groot-Brittannië. Daar steeg de omzet in de eerste negen maanden van 108,6 miljoen tot 122,7 miljoen euro, of een stijging met 13%. Bij gelijke wisselkoersen is dat een stijging met 10,1%. In de bestaande winkels steeg de omzet in het derde kwartaal met 4,7%. Daarnaast werden er in het VK 4 winkels geopend.

Belgie was goed voor 102,6 miljoen euro van de omzet, een stijging met 0,8%. In het derde kwartaal was er een stijging van 3,4%.

Nederland was in de eerste negen maanden goed voor 12,1 miljoen euro omzet. Dat is een daling met 6,8% maar Brantano Nederland telt inmiddels 12 winkels minder. De omzet in de bestaande winkels steeg met 3,3%.

Tot slot bedroeg de omzet in Denenmarken 5,9 miljoen euro, een daling met 9,4%. In Denemarken werd in het derde kwartaal een winkel gesloten.

Joris Brantegem verklaart de omzetstijging door de goede collecties gecombineerd met gepaste marktetingacties. Hij leidt uit de cijfers af dat Brantano zich in zijn groei verder moet richten op het VK. In oktober werden 3 nieuwe winkels geopend. Er staat nog een aantal openingen gepland.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud