Brantano verhoogt winst- en omzetverwachtingen

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische schoenenverdeler Brantano heeft over het derde kwartaal van 2004 een nettoresultaat behaald van 3,4 miljoen euro. Dat is 35,2 procent meer dan de 2,5 miljoen van dezelfde periode vorig jaar. Na drie sterke kwartalen verhoogt de schoenenverdeler ook de omzet- en ebit-prognoses voor het hele jaar.

De bedrijfswinst (ebit) kwam gedurende het derde kwartaal uit op 7 miljoen, een stijging met 51,3 procent tegenover de 4,6 miljoen vorig jaar. De operationele kasstroom (ebitda) kwam uit op 9,1 miljoen, tegenover 7 miljoen vorig jaar. Analist Luc Struelens van ING Financial Markets had gerekend op een nettoresultaat van 4,27 miljoen, een ebit van 6,8 miljoen en een ebitda van 10 miljoen.

Brantano maakte eerder al bekend dat de omzet over het derde kwartaal steeg met bijna 9 procent, van 79,8 miljoen vorig jaar tot 87 miljoen.

'De sterke resultaten over de eerste negen maanden en de positieve vooruitzichten voor de rest van het jaar resulteerden in een verhoging van de omzet- en winstprognoses voor het volledige jaar', aldus het persbericht. Brantano verwacht nu een jaaromzet van 320 miljoen, waar het eerder mikte op een omzet van 310 a 315 miljoen. Voor de bedrijfswinst gaat de schoenenverdeler uit van 19,5 miljoen in 2004, tegenover de eerdere verwachting van 13 a 15 miljoen.

De resultaten, die aangekondigd waren voor nabeurs, werden vroeger dan verwacht gepubliceerd, omdat een persagentschap het embargo doorbrak.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud