Brantano waarschuwt voor lagere omzet en winst

(tijd-nieuwslijn/belga) - De schoenenretailketen Brantano heeft zijn omzet- en winstprognose voor het volledige boekjaar 2005 naar beneden herzien. Vooral de Britse winkels verkopen minder goed, stelt Brantano. De groep boekte in het derde kwartaal een omzet van 78,9 miljoen euro, tegen 87 miljoen een jaar eerder.

De omzet over de eerste negen maanden bedroeg 224,7 miljoen, 7,6% lager dan de 243,2 miljoen vorig jaar, maar toen toen had Brantano nog winkels in Nederland en Denemarken. Op vergelijkbare basis was er een daling met 0,3%. Zonder wisselkoerseffecten nam de omzet toe met 0,7%. Vergeleken met 2004 zijn de Deense en Nederlandse activiteiten niet meer opgenomen in de boeken.

België (en Luxemburg) was in de eerste negen maanden met 105,3 miljoen goed voor 46,9% van het groepstotaal. In het derde kwartaal ging de omzet in ons land 4,3% vooruit. Voor de eerste negen maanden en op vergelijkbare basis bedroeg de stijging 1,4%.

Het Verenigd Koninkrijk was met 119,4 miljoen goed voor 53,1%. De omzet daalde er over de eerste negen maanden met 2,7%. Op vergelijkbare basis was er een daling met 3,3% in de eerste negen maanden en met 8,6% in het derde kwartaal.

De schoenenketen verwijst onder meer naar de slabakkende consumptie in het VK in het algemeen, als gevolg van de gestegen werkloosheid, dure olieprijzen en de hogere rente. Bovendien was 2004 voor Brantano in Groot-Brittannië een uitzonderlijk positief jaar, met een omzettoename van meer dan 6,5%. Brantano tracht de situatie nu te verbeteren met behulp van een marketingactie "best value for money".

Brantano verlaagt zijn verwachtingen voor de omzet en de bedrijfswinst voor 2005. De groep verwacht een omzet van 300 miljoen, waar dat eerder 302-307 miljoen was, en een bedrijfswinst van 18 miljoen, tegen een oorspronkelijke verwachting van 21-21,5 miljoen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud