Advertentie

British Airways voert fusiegesprekken met Qantas

De Britse luchtvaartgroep British Airways voert fusiegesprekken met het Australische Qantas. Dat laat BA zelf weten. De groep meldt evenwel dat er nog geen zekerheid is dat er een transactie komt.

(tijd) - De mogelijke combinatie zou zowel noteren op de beurs van Londen als op die van Sydney.

Ook de onderhandelingen met de Spaanse maatschappij Iberia zijn nog steeds aan de gang, laat BA weten.

BA reageert met de korte mededeling op de mediageruchten van de voorbije dagen. De Australische overheid overweegt om de regels in verband met buitenlands aandeelhouderschap van Australische bedrijven aan te passen om consolidatie te bespoedigen.

Volgens de huidige wetgeving zou Qantas slechts voor 25 procent in handen van een individuele buitenlandse investeerder kunnen komen. Gezamenlijk mogen buitenlandse aandeelhouders 35 procent bezitten. Canberra overweegt nu om de limiet voor een individuele partij op te trekken tot 49 procent.

British Airways nam in 1993 al een belang van 25 procent in Qantas toen de luchtvaartgroep geprivatiseerd werd. In 2004 verkocht BA die participatie evenwel opnieuw.

In een reactie op het bericht stijgt het aandeel BA in Londen met ruim 6 procent. Ook analisten reageren positief. Door de sterke positie van Qantas in het Verre Oosten zou BA flink kosten kunnen besparen.

RV

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud