Broadcom verdubbelt winst bijna in 1ekw 2006

(tijd-nieuwslijn) - Broadcom, producent van halfgeleiders onder meer gebruikt in DVD-recorders en set-top boxes, heeft in het eerste kwartaal van 2006 een nettowinst behaald van USD 134,9 miljoen, tegen USD 69,2 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder.

Per verwaterd aandeel nam de winst toe van USD 0,13 tot USD 0,22. De behaalde winst ligt hoger dan analisten geraadpleegd door Thomson hadden verwacht. Zij gingen uit van een winst per aandeel van USD 0,18.

In het winstcijfer van Broadcom, dat sinds 1 januari vorig jaar geleid wordt door de van Philips Semiconductors afkomstige Scott McGregor, zit een last van USD 0,14 per aandeel in verband met personeelsopties. In de vergelijkende cijfers van vorig jaar was deze last nog niet opgenomen.

Sinds het begin van dit jaar wordt van alle Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven geeist dat ze aandelenopties voor het personeel als last nemen. Het is dus voor het eerst dat deze verplichting gereflecteerd is in de kwartaalcijfers.

Exclusief deze post bedroeg de winst per aandeel volgens Broadcom USD 0,36 per aandeel. Ook hiermee verslaat het bedrijf de analistenverwachting, die in dit geval lag op USD 0,34.

Ook de omzet ligt hoger dan analisten hadden voorzien. Zij gingen uit van een omzet van USD 870,6 miljoen. Broadcom behaalde een omzet van USD 900,6 miljoen. Dit is een stijging van 64% ten opzichte van hetzelfde kwartaal van 2005, toen de omzet uitkwam op USD 550,3 miljoen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud