Advertentie

Brussels Airlines: acties zondag zonder te staken (update)

Er komen zeker acties zondag, maar het is niet de bedoeling om de passagiers te gijzelen door het werk neer te leggen. Dat blijkt na afloop van het overleg donderdagmiddag tussen de vakbonden van de luchtvaartmaatschappij.

(belga) Volgens vakbondsvrouw Anita Van Hoof (ABVV) zullen de acties bestaan uit het niet-dragen van het nieuwe uniform, door de nieuwe service (b.flex en b.light) niet uit te voeren en door te proberen de 'oude' rotatietijd van 40 minuten te respecteren. De directie van Brussels Airlines heeft een nieuwe rotatietijd van 30 minuten opgelegd, wat de aanleiding was voor het sociaal conflict.

De vakbonden zijn zondag ook vanaf 6 uur 's ochtends op de luchthaven Brussels Airport aanwezig. Er zullen pamfletten worden uitgedeeld aan de passagiers. Van Hoof betreurt dat de directie voet bij stuk houdt en geen nieuw overleg voorziet. 'We hebben nog geen enkel signaal ontvangen', verklaarde ze.

Woordvoerder Geert Sciot sprak donderdag van een 'economische noodzaak' om de rotatietijd in te korten. Hij ontkent dat deze kortere rotatietijd zorgt voor een productiviteitsverhoging bij het personeel. 'Het moet dienen om onze vliegtuigen meer in de lucht te houden. Enkele toestellen willen we immers in Afrika stationeren en dus moet ons netwerk met minder vliegtuigen worden bediend', aldus Sciot. Volgens hem zal voor de arbeidsduur van het personeel nog steeds rekening worden gehouden met 40 minuten rotatietijd. 'Bovendien zullen we de 30-minutenregel ook niet toepassen op de luchthaven van Brussel en op de drukste luchthavens van Europa zoals Madrid'.

De woordvoerder zegt nog steeds bereid te zijn om te praten, 'over de invulling van onze enveloppe maar niet over de enveloppe zelf'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud