Brussels Airlines relativeert vonnis

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines relativeert maandag het vonnis van de rechtbank van koophandel in Namen. De rechtbank veroordeelde Brussels Airlines en Ryanair vorige week in kort geding omdat hun algemene voorwaarden te onduidelijk zijn.

(belga) - 'De rechter heeft enkel gevraagd om enkele zaken op te helderen', aldus de maatschappij. 'Dat zal dan ook zo snel mogelijk gebeuren. Afgezien van de algemene voorwaarden heeft de rechter geoordeeld dat Brussels Airlines de wetgeving, en bijgevolg zijn passagiers, volkomen respecteert.'

Deze houding van Brussels Airlines is beledigend voor de rechter, voor onze advocaat en voor onze organisatie, reageert Test-Aankoop.

De rechtbank van koophandel veroordeelde Brussels Airlines en Ryanair onder meer voor de onduidelijke clausules wat betreft de aansprakelijkheid van de maatschappijen, de terugbetaalbaarheid van tickets en de bagagevoorwaarden. Ook de tarieven van de maatschappijen zijn te ondoorzichtig en de verhaalmogelijkheden zijn niet duidelijk.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud