Brussels Airlines trekt brandstoftoeslag op

Brussels Airlines trekt vanaf maandag haar brandstoftoeslag op. Reden is de stijgende prijs voor brandstoffen op de markt.

(belga) - De stijging geldt voor klanten die vanaf maandag hun ticket kopen. Voor vluchten binnen Europa stijgt de toeslag van 25 naar 35 euro, voor vluchten naar Afrika stijgt de toeslag van 82 naar 100 euro. Transferpassagiers ten slotte betalen 40 euro.

De vorige stijging van de brandstoftoeslag dateert van 11 april, en gold enkel voor vluchten binnen Europa. Toen steeg de toeslag van 22 naar 25 euro.

Een woordvoerder van de Belgische luchtvaartmaatschappij zegt dat Brussels Airlines ook met andere maatregelen de stijgende fuelkosten compenseert. Vliegtuigen vliegen niet alleen trager, ze vliegen ook lichter. Zo nemen de toestellen minder water mee, en worden zetels gebruikt die gemaakt zijn van lichtere materialen. Asbakken worden uit de toestellen gehaald, evenals de trappen die zijn ingewerkt in de deuren. Die zijn immers niet meer nodig binnen Europa. "Er zijn honderd zaken waar we naar kijken. Een brandstoftoeslag is maar één van die elementen".

De woordvoerder wijst er nog op dat maatschappijen die beweren geen extra toeslag te vragen, hun stijgende brandstofkosten op een andere manier doorrekenen, bijvoorbeeld door meer bagagekosten te vragen.

Foto Belga 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud