Brussels Airport noteert kleinste daling sinds begin crisis

foto Belga ©BELGA

Brussels Airport telde in november 1,242 miljoen passagiers. Dat zijn er 1,5 procent minder dan in november vorig jaar, wat de kleinste daling is sinds het begin van de crisis, zo maakte de luchthavenexploitant dinsdag bekend. Ook voor het vrachtvervoer werd in november de kleinste daling dit jaar opgetekend.

(belga) - De enige terugval zit nog bij het zakenverkeer binnen Europa, en bij low cost door het failliet van Sky Europe, zo luidt het. Vakantiereizen deden het goed in november en ook het langeafstandsverkeer bleef stabiel. Brussels Airlines noteert een groei op zowel korte- als langeafstandsvluchten na haar capaciteitsvermindering van vorig jaar.

De terugval bij cargo herstelt langzaam, maar november kende ook voor vracht de kleinste daling van 2009. Er werd 39.300 ton vracht vervoerd, 19,8 procent minder dan in november vorig jaar. Het volvrachtsegment scoorde het minst positief, als gevolg van het verdwijnen van Cargo B.

Voor de eerste elf maanden lag het aantal passagiers op Brussels Airport 8,7 procent lager dan dezelfde periode vorig jaar, bij de vracht was er een daling met 33 procent.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud