Advertentie

Burgemeesters vragen directie om snelle verduidelijking

(belga) - De burgemeesters van zes Limburgse gemeenten waar medewerkers van Ford wonen, eisen dat de directie van Ford snel duidelijkheid verschaft over haar plannen om al dan niet in Genk te investeren. Hierdoor kan er een einde gemaakt worden aan de knagende onzekerheid die er momenteel bij de Ford-werknemers heerst.

Dat heeft burgemeester Jef Gabriëls (CD&V) van Genk na afloop van een crisisoverleg op het stadhuis van Genk met de Limburgse Ford-gemeenten, de Limburgse gouverneur en de gedeputeerde voor economie laten weten.

Daarnaast hebben de burgemeesters ook een werkgroep opgericht die zich zowel zal concentreren op alternatieve tewerkstellingsmogelijkheden voor de getroffen Ford-werknemers als op nieuwe werkgelegenheidsinitiatieven voor de regio Limburg. De werkgroep zal zich daarnaast ook bezig houden met de situatie van de automobielsector in het algemeen.

Op Europees niveau zal de werkgroep, bestaande uit de gemeenten Genk, Bilzen, Maasmechelen, Lommel, Houthalen-Helchteren en Diepenbeek, de oprichting van een netwerk van steden die over een automobielconstructie beschikken, onderzoeken. Hiermee wil de werkgroep nagaan hoe deze sector binnen Europa rendabel kan blijven.

"Net zoals het provinciebestuur zijn de lokale besturen voorts van mening dat al het mogelijke moet gedaan worden voor de verankering van Ford in Limburg. Omdat wijzelf als lokale besturen weinig invloed kunnen uitoefenen, vragen we hiervoor uitdrukkelijk de steun van de Vlaamse en federale overheid. Die kunnen Ford mogelijk wel overhalen om in Genk te investeren", aldus nog Gabriels.

De Limburgse Ford-gemeenten bepleitten tot slot ook de oprichting van een Limburgs platform om partner te zijn in de Task Force die door de Vlaamse regering werd aangekondigd.

20401726

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud