Canon boekt recordwinst

Canon, 's werelds grootste producent van digitale camera's, heeft in het derde kwartaal van 2006 de hoogste kwartaalwinst ooit behaald. De nettowinst nam toe met 15% tot 115,6 miljard yen (ca. EUR 770 miljoen).

(tijd) De winstgroei werd ondersteund door een goede vraag naar digitale camera's alsmede kleurenprinters voor thuisgebruik. De omzet nam toe met 12,5% tot 988 miljard yen.

Voor geheel 2006 voorziet Canon een omzet van 4.140 miljard yen en een nettowinst van 440 miljard yen. Het bedrijf verwacht een verdere groei in de vraag naar digitale camera's en voorziet in de markt voor kantoorprinters zware prijsdruk en een wijziging in de vraag naar goedkopere modellen.

De omzet van kantoorapparatuur, zoals printers, nam in het derde kwartaal met 1,9% af, terwijl de omzet van accessoires voor computers met 15,3% steeg.

De omzet van camera's steeg met 15,7%, waarbij de omzet van digitale camera's 21,7% steeg. Het aantal verkochte digitale camera's steeg 29%. Voor het vierde kwartaal voorziet Canon een groei in de verkopen van het aantal digitale camera's van 15%.

Canon haalt zo'n 30% van de omzet uit Europa, 30% uit Noord- en Zuid-Amerika en 22% uit Japan.

foto bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud