Cardoen geeft 2.500 euro voor oude wagen

©Arie Kievit/Hollandse Hoogte

Autohandelaar Cardoen geeft een premie van 2.500 euro voor mensen die bij Cardoen een milieuvriendelijke Euro 4-auto kopen en hun oude en vervuilende wagen inruilen. Dat heeft Cardoen vrijdag gemeld. De autohandelaar stelt niet op de Belgische overheid te wachten voor steunmaatregelen voor de autosector.

(belga) - "Wie in Duitsland een Euro 4-auto koopt kan zijn oude, vervuilende, auto inruilen voor 2.500 euro. Verwacht wordt dat andere Europese landen zullen volgen. De Belgische overheid heeft tot dusver nog geen beslissing genomen. Cardoen wacht niet af en laat zich inspireren door Duitse initiatief", klinkt het in een persbericht.

Cardoen heeft 400 auto's, met Euro 4-norm, gemarkeerd met een groene bol. Wie zo'n auto koopt en zijn oude inruilt, krijgt een premie van 2.500 euro, op voorwaarde dat de gekochte auto zuiniger is dan de oude.

De maatregel ondersteunt volgens de autohandelaar zowel de auto-industrie als het milieu "want Euro 4-motoren zijn veel minder vervuilend dan oudere motoren". "Met deze actie willen we de Belgische overheid stimuleren om dringend een vergelijkbare maatregel te nemen", zegt zaakvoerder Karel Cardoen.

De actie start op 14 februari met 400 auto's in de acht Cardoen toonzalen en duurt tot eind februari of tot uitputting voorraad. Cardoen's vorige acties "2de auto gratis" en "anti-crisis-auto" waren volgens commercieel directeur Ivo Willems een groot succes.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud