Carestel heeft voorwaardelijk akkoord voor verkoop hoteldivisie op zak

(tijd-nieuwslijn/belga) - De Belgische snelrestauratiegroep Carestel heeft met Westmont Hospitality een voorwaardelijk akkoord bereikt over de verkoop van Global Hotel. Carestel boekt op de transactie een minwaarde van 1,7 miljoen euro. Dat maakte de groep bekend.

Carestel maakte eerder bekend dat het zijn hotelactiviteit wenst te verkopen. Het bedrijf heeft nu een voorwaardelijk akkoord bereikt met Westmont Hospitality tot overdracht van haar participatie in Global Hotel NV, de vennootschap die negen hotels in België en een hotel in Frankrijk groepeert. De zowat 350 personeelsleden worden mee overgenomen, stelt Carestel.

De belangrijkste voorwaarde voor het afronden van de transactie betreft het finaliseren van de externe financiering van de acquisitie door de koper, meldt het persbericht.

Een verkoopprijs maakte Carestel niet bekend. Wel zegt de bedrijfsleiding dat de groep door deze transactie geconsolideerd een minwaarde van 1,7 miljoen euro realiseert. 'Bij het afsluiten van de transactie zal Carestel NV de opbrengst van de verkoop aanwenden tot afbouw van haar bankschulden ten belope van 27 miljoen euro, waardoor de netto bankschuld zal dalen tot minder dan 30 miljoen euro, tegen 78 miljoen euro bij het begin van de herstructurering van de groep', luidt het.

Carestel is verder actief in de autoweg- en luchthavencatering en de Lunch Garden-restaurants. De Carestel groep boekte op het einde van 2002 een omzet van 258,9 miljoen euro en stelde ongeveer 4.300 mensen tewerk.

(foto: belga)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud