Carestel: kans op overname Lunch Garden stijgt

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische catering- en dienstengroep Carestel heeft goede hoop dat zij de restaurantketen Lunch Garden mag overnemen van de detailhandelsholding GIB. Carestel verwacht dat GIB nog deze maand de knoop doorhakt. Dat staat woensdag in de Financieel Economische Tijd.

Lunchgarden staat in de etalage sinds GIB eind april de vereffening van de groep aankondigde. De gesprekken met GIB hebben Carestel een hart onder de riem gestoken. 'Ik heb het gevoel dat we de grootste kans maken', zei Carestel-voorzitter Jean van Milders na afloop van de Belgian Lifestyle Gala Night, een galadiner voor Belgische en Japanse zakenlui in Tokio.

De namen van de andere kandidaten voor GIB kent Van Milders niet. Maar het zijn er slechts enkele, voegt hij eraan toe. De Carestel-voorzitter is wel overtuigd dat GIB voor het einde van deze maand de knoop doorhakt. Nog steeds volgens van Milder zou de financiering van de overname van Lunch Garden geen problemen mogen opleveren. Carestel beschikt over genoeg thesaurie mocht het tot een overname komen.

Bij GIB zelf wou de woordvoerder Emanuel de Brouwer geen commentaar geven. 'Zolang de onderhandelingen niet zijn afgerond, doen we geen enkele mededeling', aldus de Brouwer. Ook over het tijdstip waarop GIB de verkoop van Lunch Garden rond wil hebben, hield hij de lippen op elkaar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud