Carestel presteert beter dan verwacht op luchthaven Zaventem

(tijd-nieuwslijn) - De horeca-uitbatingen van de Belgische cateringgroep Carestel op de luchthaven van Zaventem komen de klap van 11 september en het faillissement van Sabena sneller dan verwacht te boven. Binnen enkele maanden zou de omzet opnieuw op hetzelfde niveau als een jaar geleden moeten uitkomen.

"Op vergelijkbare basis presteerde de groep beter dan in het eerste kwartaal van vorig jaar", zei gedelegeerd bestuurder Luc van Milders na de algemene vergadering van Carestel. Hij merkt echter op dat Carestel vorig jaar in Zweden een nieuwe fabriek bouwde voor vacuumbereide gerechten. Die investering van EUR 12 miljoen euro zal een impact hebben op het kwartaalresultaat, geeft Van Milders toe. Of dat ook betekent dat het groepsresultaat in het eerste kwartaal lager zal zijn dan een jaar eerder, wou hij niet zeggen.

Van Milders liet eind maart, bij de voorstelling van de resultaten van 2001, weten te rekenen op een merkbaar herstel van de marges en de kasstroom voor dit jaar. "Er is geen enkele reden om niet vast te houden aan die doelstellingen", zegt hij. Vorig jaar boekte Carestel een groepsverlies van EUR 3,5 miljoen, meteen de eerste keer dat de groep in het rood eindigde.

Vooral de impact van 11 september en de ondergang van Sabena wogen op het resultaat van vorig jaar. Maar Carestel kruipt sneller dan gedacht uit het dal, liet voorzitter Jean van Milders weten. "We zitten nu op Zaventem op 85 procent van de omzet van vorig jaar. We hadden gehoopt op 75 procent", zegt hij. "Elke week komen er enkele procenten bij, en we zullen zo tegen het eind van de eerste jaarhelft dezelfde cijfers voorleggen als vorig jaar", voegde Jean van Milders eraan toe.

De autowegrestaurants in België en Luxemburg presteren beter dan gebudgetteerd. De resultaten van de Zweedse restaurants liggen in de lijn der verwachtingen.

Ook Carestel Residences, zeg maar de divisie hoteldiensten voor senioren, en de hotelafdeling Global Hotel doen het beter dan verwacht. Luc van Milders had voor de twee meest recent geopende hotels, in Hasselt en Mechelen, gerekend op twee jaar verlies. "Maar ze maken het eerste jaar al wins"', zei hij.

De algemene vergadering stemde noodgedwongen in met de nietigverklaring van 12.859 eigen aandelen, die Carestel had ingekocht voor een aandelenoptieplan voor het management. De marktautoriteit van Euronext Brussel meldde in maart al dat de aandelen zonder voorafgaande toestemming van de algemene vergadering waren gekocht, en daardoor van rechtswege nietig zouden zijn.

BL

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud