Advertentie

Cargo B Airlines verlaat Zaventem voor Luik

©-

Cargo B Airlines, de enige echt Belgische luchtvrachtmaatschappij, kondigt dinsdag zijn verhuizing aan van Zaventem naar Bierset. De transporteur wil daar profiteren van de soepelheid die er in Zaventem 's nachts niet is. Cargo B werkt ook aan een nieuwe kapitaalverhoging.

(tijd) - 'Tot dinsdag is er niks definitiefs', probeert Rob Kuijpers de boot af te houden. Maar tegelijkertijd ontkent hij niet dat nog enkel punten en komma's de verhuizing van Zaventem naar Bierset in de weg staan. De Luikse luchthaven hanteert een veel grotere flexibiliteit voor nachtelijke operaties dan Brussels Airport. 'En die hebben we hard nodig om onze nieuwe dure vliegtuigen optimaal te laten renderen', zegt Kuijpers.

Het volgende weekend ontvangt Cargo B Airlines zijn tweede Boeing 747-400. De eerste arriveerde met vertraging in december vorig jaar. Tot dan vloog de maatschappij met relatief goedkope, maar kleinere en kerosineverslindende B747-200's. De transporteur heeft het heel erg moeilijk sinds het najaar van 2008. De luchtvracht lijdt extra zwaar onder de economische crisis. Dat noopte Cargo B in november al tot een kapitaalverhoging.

Een nieuwe operatie is nu in voorbereiding, vernam de redactie in aandeelhouderskringen. Over welk bedrag het gaat is niet duidelijk. De meeste bestaande aandeelhouders zouden deelnemen aan de operatie. Dat zijn de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV), QAT Investment, een groep certificatiehouders rond Petercam en de Japanse luchtvaartmaatschappij Nippon Cargo Airlines, dochter van de Japanse rederij NYK.

Bestemmingen

Het vertrek van Cargo B is slecht nieuws voor Brussels Airport dat heel wat investeert in het aantrekken van vracht. Daarbij wordt vooral gemikt op luchtvrachtmaatschappijen die overdag opereren.

Cargo B Airlines vliegt vooral op Latijns-Amerikaanse bestemmingen als Sao Paolo in Braziliƫ, Caracas in Venezula, Cotapaxi in Ecuador, Bogota in Colombia en Barbados. Dakar (Senegal) maakt ook deel uit van het netwerk. De maatschappij vliegt sinds het najaar van 2007 en wordt geleid door managers die onder meer hun sporen verdienden bij Brussels Airlines zoals Rob Kuijpers (voorzitter) en Dirk Vrebos (operaties).

GUM

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud