Carrefour verlaagt verwachtingen voor 2004

(tijd-nieuwslijn) - Het Franse kleinhandelsconcern Carrefour heeft over het derde kwartaal 2004 een omzet gerealiseerd van 20,314 miljard euro. Dat is een stijging met 4,2 procent in vergelijking met het derde kwartaal 2003 op basis van vaste wisselkoersen. Op basis van variabele wisselkoersen bedroeg de stijging 2,9 procent. De groep verlaagt de verwachtingen voor 2004.

Carrefour zag in al zijn markten, behalve in Frankrijk, de omzet groeien. In Europa buiten Frankrijk steeg de omzet met 5,8 procent tot 7,459 miljard euro, in Latijns-Amerika was er een toename met 2,2 procent tot 1,4 miljard en in Aziƫ een groei van 9,9 procent tot 1,464 miljard euro. In Frankrijk bleef de omzet stabiel op 9,991 miljard.

Carrefour is vastberaden om in Frankrijk prijsleider te blijven in de hypermarkten. De groep zal dan ook de nodige investeringen doen om dit doel zo snel mogelijk te bereiken.

Carrefour verlaagt de verwachtingen voor 2004: de vooropgestelde groei van de omzet met 5 procent is niet haalbaar en de winst zal niet met twee cijfers groeien, al zal er wel een stijging zijn over 2004 dankzij kostenbesparingen en financiele resultaten, luidt het.

De groep had begin juli al de omzetverwachtingen voor het hele jaar verlaagd van 6 naar 5 procent. De groep wees toen naar de gedaalde omzet in het tweede kwartaal in Frankrijk door prijsdalingen en stagnerende consumentenuitgaven. Ook nu verwijst de groep naar de prijsdalingen. Ook de verslechtering van de economische conjunctuur speelt een rol.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud