CBFA vindt persbericht Sofina precies en compleet

(tijd-nieuwslijn) - Het persbericht dat Sofina maandag nabeurs publiceerde over de aandelentransacties die gebeurden eind 2004 is 'zeer precies en compleet'. Dat stelt de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen.

De Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen startte in november vorig jaar een onderzoek naar aanleiding van een aantal aandelentransacties eind 2004 waardoor de aandeelhoudersstructuur bij Sofina wijzigde. Door een aantal transacties breidde de familie Boel haar belang in Sofina uit van 33% tot 41,7%. De stemrechten in handen van de familie stegen van 33,5% tot 43,88%. Het belang van Solvay, via Mutuelle Solvay, daalde daarentegen van 13,04% tot 6,51%. De stemrechten daalden van 13,24% tot 6,85%.

Het directiecomite van de CBFA heeft het dossier dinsdag besproken. Maandag publiceerde de holding, op uitdrukkelijke suggestie van de CBFA, nabeurs een persbericht. De inhoud ervan komt op rekening van Sofina, maar de CBFA beschouwt deze inhoud in een eerste lezing als 'zeer precies en compleet.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud