CBR schrapt bijna 200 arbeidsplaatsen in België

(belga) - CBR en ENCI, dochters van HeidelbergCement, gaan hun activiteiten in België en Nederland herstructureren. De directie heeft die intentie dinsdag bekendgemaakt.

De herstructurering bij CBR en ENCI, filialen van het Duitse HeidelbergCement, zou in België ten koste gaan van 193 banen. Dat heeft de directie aan de vakbonden gezegd. Er verdwijnen banen in Lixhe, nabij Visé (Wezet), en in Harmignies, bij Bergen. Ook op de sociale zetel in Brussel verdwijnen banen. De vestigingen in Gent en Antoing (Doornik) worden gevrijwaard. Dat is vernomen bij de vakbonden.

De precieze verdeling van de banenvermindering is nog niet vastgelegd. Overleg tussen bonden en directie zal dat moeten uitmaken, aldus Paul Groeninckx, personeelsdirecteur bij HeidelbergCement.

Volgens de bonden zou de fabriek van Lixhe, de grootste Belgische vestiging waar 337 mensen werken, het zwaarst getroffen worden. In Harmignies werken 120 mensen, op de sociale zetel in Brussel 185.

Het zwaarst getroffen wordt Maastricht, waar de klinkeroven verdwijnt. Hierdoor zou de werkgelegenheid er dalen van 310 naar 90 banen. Er werkt een vijftiental grensarbeiders.

In België is een onderhandelingskalender overeengekomen. Maandag is al een eerste vergadering gepland.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud