Center-Tainment, weer een postbusbedrijf uit Zoug

De kleine Zwitserse holding Center-Tainment, die zijn pijlen op Euro Disney heeft gericht, is een van de vele postbusbedrijfjes uit het Zwitserse kanton Zoug, dat bekend en berucht is vanwege zijn fiscaal voordelig klimaat voor brievenbusmaatschappijen.

(afp/tijd) - Center-Tainment beschikt maar over een enkel adres in Zoug, de hoofdstad van het gelijknamige kanton, dat trouwens het kleinste kanton van Zwitserland is. De holding blijkt niet eens over een telefoonnummer te beschikken. Volgens het Zwitserse handelsregister dook het bedrijf voor het eerst op in de maand mei van dit jaar. In wezen gaat het om een nieuwe naam voor een bedrijf uit Basel, dat Orca heette.

Orca was actief in de vastgoedsector en het onderhoud van gebouwen. Niet alleen de naam werd veranderd, maar ook de focus van het bedrijf. Sinds de naamsverandering richt het bedrijf zich op participaties in bedrijven 'vooral in de ontspanningssector'. Het aandelenkapitaal bedraagt 100.000 Zwitserse frank (63.000 euro) verspreid over 10 miljoen aandelen die dus elk 0,01 Zwitserse frank waard zijn.

Op 26 mei worden twee namen vermeld in het handelsregister, die op 10 november weer geschrapt worden. Ulf Werner, de Duitsers die zich nu presenteert als voorzitter van de beheerraad, verschijnt voor het eerst op 27 juli. Sinds 10 november wordt hij bijgestaan door twee Zwitserse partners, Jack Kaeser en Hermann Wattenhofer, die donderdag niet bereikbaar waren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud