'Chemiegroep Solvay bekijkt overname peptidedivisie UCB'

(tijd) - De Belgische chemie- en farmagroep Solvay overweegt de peptideafdeling van sectorgenoot UCB te kopen. Dat zegt een bron dicht bij Solvay aan De Tijd. UCB gaf geen commentaar op het bericht dat het een verkoopproces is gestart voor zijn peptideafdeling. De Belgische farmagroep breidde dinsdag zijn uitvoerend comité uit met twee managers met ervaring in de farmasector.

UCB gaf dinsdag geen commentaar op het bericht in deze krant dat zijn peptideafdeling UCB-Bioproducts in de etalage staat. Een anonieme bron, dicht bij sectorgenoot Solvay, bevestigde het verkoopsproces aan het persbureau AFX. Peptisyntha, een dochter van Solvay, is een rechtstreekse concurrent van UCB-Bioproducts. Solvay en alle andere spelers zullen het dossier bekijken, aldus de bron.

De woordvoerder van Solvay, Martial Tardy, wou geen commentaar geven op dit individuele geval, maar zegt dat de groep steeds nieuwe opportuniteiten onderzoekt.

Peptiden worden gebruikt als actieve stof voor geneesmiddelen of voor biotechnologisch onderzoek. De productie van die biologische stoffen is erg gespecialiseerd en kapitaalsintensief. De sector wordt gedomineerd door een handvol partijen, waaronder Peptisyntha, het Zwitserse Bachem, het Amerikaans-Scandinavische Polypeptide Laboratories en Diosynth, een onderdeel van de Nederlandse chemie- en farmagroep Akzo Nobel. Ook de chemiegroep Clariant en het Zwitserse Lonza tonen interesse in de sector.

UCB maakte dinsdag ook bekend dat zijn uitvoerend comité uitgebreid wordt met twee managers met ervaring in de farmasector. De Brit Bill Robinson wordt verantwoordelijk voor Global Operations, dat zijn alle commercieel getinte activiteiten van de groep. Robinson werkte tot vorig jaar bij de Amerikaanse farmagroep Eli Lilly.

De Amerikaan Bob Trainor zal als General Counsel waken over de intellectuele eigendom van UCB. Hij bekleedde topfuncties bij de Amerikaanse sectorgenoten Amerikaanse Schering-Plough en Johnson&Johnson.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud