Chemiegroep Tessenderlo verrast met winstgroei

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische chemiegroep Tessenderlo heeft in het eerste kwartaal een nettowinst, deel van de groep, geboekt van 11,5 miljoen euro, een stijging met 8,5% tegenover de 10,6 miljoen die werd behaald in het eerste kwartaal van 2003. Dat maakte Tessenderlo bekend. De nettowinst ligt hoger dan verwacht: analisten rekenden gemiddeld op een daling met 16% tot 8,9 miljoen. De omzet, daarentegen, blijft onder de verwachtingen.

foto belga: Een fabriek van de chemiegroep Tessenderlo.

Tessenderlo haalde in het eerste kwartaal een bedrijfsresultaat van 18,6 miljoen, een daling met 1,1%. Hier rekenden analisten gemiddeld op een daling met 14% tot 16,2 miljoen.

De omzet kwam in het eerste kwartaal uit op 507,7 miljoen, een stijging met 2,8%. Hier gingen analisten gemiddeld uit van een omzet van 513 miljoen, een stijging met 4%.

Tessenderlo verwacht dat dezelfde trend ook in het tweede kwartaal voortduurt. 'Als de prijzen van PVC en van fosfaten voor veevoeders zich blijven herstellen, zou de verbetering van de resultaten meer uitgesproken kunnen zijn in de tweede helft van het jaar, die in 2003 de moeilijkste periode was voor Tessenderlo', aldus de groep in haar persbericht.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud