ChevronTexaco: tweedekwartaalwinst bedraagt USD 0,41 mrd

(tijd-nieuwslijn/betten beursmedia news) - ChevronTexaco heeft over het tweede kwartaal van 2002 een winst gerealiseerd van USD 407 miljoen tegen een winst van USD 2,11 miljard in dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het Amerikaanse olieconcern dinsdag bekendgemaakt.

Per verwaterd aandeel kwam de winst uit op USD 0,39. In het tweede kwartaal van 2001 bedroeg de verwaterde winst per aandeel nog USD 1,99.

ChevronTexaco moest in het tweede kwartaal een bedrag van USD 753 miljoen afschrijven, waarvan USD 531 miljoen voor de waardevermindering van Dynegy. Exclusief de bijzondere items kwam het operationeel resultaat uit op USD 1,23 miljard of USD 1,16 per aandeel tegen USD 2,14 miljard of USD 2,01 per aandeel in het tweede kwartaal van 2001.

Het concern sluit niet uit dat in het derde kwartaal ook nog een last moet worden genomen voor Dynegy, dat na de afschrijving per 30 juni voor USD 2 miljard in de boeken staat. CEO D. O'Reilly zegt dat ondanks de afschrijving op Dynegy hij 'aangemoedigd wordt door de pogingen van Dynegy om de liquiditeit te verbeteren, inclusief de aankondiging van gisteren om Northern Natural Gas Company te gaan verkopen.'

Inclusief een negatief effect van valuta-schommelingen ter grootte van USD 141 miljoen kwam het resultaat per aandeel uit op USD 1,29 per aandeel, ver onder de verwachting van analisten die uitgingen van een winst per aandeel van USD 1,37.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud