City Hotels boekt opnieuw verlies

(tijd-nieuwslijn) - De hotelvastgoedgroep City Hotels, dochter van Almafin, leed in 2005 een nettoverlies van 5,79 miljoen euro tegenover een verlies van 7,23 miljoen euro in 2004. De groep keert net als vorig jaar geen dividend uit. De groep zegt in het persbericht dat, gezien de afhankelijkheid van de economische ontwikkeling en de internationale politieke situatie, het onmogelijk is om vooruitzichten te geven.

De omzet van City Hotels daalde van 55,7 miljoen euro in 2004 tot 51,11 miljoen euro in 2005. De Europese hotelmarkt kende een verdere heropleving in 2005. Vooral het Renaissance hotel in Brussel en het Radisson SAS hotel in Parijs konden daar in belangrijke mate van profiteren. Deze beide hotels verbeterden bovendien hun positie ten aanzien van de rechtstreekse concurrentie. In de VS is er een gedeeltelijke heropleving, maar de regionale verschillen blijven groot.

In 2005 is City Hotels gestart met de verkoop van de Amerikaanse hotelportefeuille. Nagenoeg alle Amerikaanse hotels van de City Hotels groep (behalve het hotel in Singer Island) zijn gesitueerd in markten waar de groeivooruitzichten zeer beperkt blijven. Ondanks alle operationele inspanningen en besparingsoperaties van de afgelopen jaren stelde City Hotels vast dat al zijn Amerikaanse hotels, behalve Singer Island (Florida), jaar na jaar slechte financiele resultaten behaalden en dat de Amerikaanse tak van City Hotels met een aanhoudende cash drain kampte.

In 2005 werden het Clarion Hotel in Orlando (Florida) en het Hilton hotel in Tulsa (Oklahoma) verkocht. Hierbij werd in totaal een winst van 0,75 miljoen dollar gerealiseerd die is opgenomen in de resultaten 2005. In januari 2006 en in februari 2006 werden respectievelijk het Doubletree hotel in Dayton (Ohio) en het Doubletree Club hotel in Saint Louis (Missouri) verkocht. Deze twee verkopen resulteren in een geconsolideerd verlies van ongeveer 1,37 miljoen dollar. Deze negatieve impact werd reeds in de resultaten 2005 opgenomen.

Zoals reeds eerder vermeld verwacht City Hotels dat de twee overblijvende Amerikaanse hotels, het Crowne Plaza hotel in Singer Island en het Doubletree hotel in Detroit, in de loop van 2006 verkocht zullen worden.

City Hotels geeft geen vooruitzichten mee voor 2006. 'Rekening houdend met de afhankelijkheid van de resultaten van de economische ontwikkeling, de internationale politieke situatie en voorziene verkopen is het onmogelijk om vooruitzichten voor 2006 te geven', klinkt het in het persbericht.

De portefeuille van City Hotels wordt op 137,5 miljoen euro geschat.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud