City Hotels boekt winst in eerste halfjaar

De hotelvastgoedgroep City Hotels, dochter van KBC, boekte in de eerste zes maanden van 2006 een nettowinst van 2,11 miljoen euro tegenover een verlies van 1,4 miljoen euro in 2005. Dat blijkt uit een persbericht. City Hotels geeft geen vooruitzichten voor het tweede halfjaar.

(tijd) City Hotels dankt de nettowinst vooral aan een beter financieel resultaat, dat op -2,6 miljoen euro uitkwam, tegen eerder -6,4 miljoen euro. De rentelasten op de leningen van Almafin verminderden en de renteindekkingen van de groep kenden een stijgende marktwaarde.

De omzet van het eerste halfjaar bedroeg 22,4 miljoen euro, een daling van 16% tegenover dezelfde periode een jaar terug. De daling is het gevolg van de verkoop van 5 hotels in de VS in de loop van 2005 en de eerste helft van 2006. Deze verkopen hadden geen significante invloed op de halfjaarresultaten omdat de definitieve waardeverminderingen op deze hotels reeds in het resultaat van 2005 werden opgenomen.

Wat de resterende hotels betreft, daalde de omzet van het hotel in Singer Island licht. De globale omzet van de twee Brusselse hotels en het hotel in Parijs is met bijna 13% gestegen. City Hotels verkocht op 6 september 2006 het Crowne Plaza Hotel in Singer Island. Hierop werd een gerealiseerde meerwaarde van 11,6 miljoen euro geboekt.

De ebitda of bedrijfskasstroom daalde met 1 miljoen tot 4,9 miljoen euro. Ook deze daling is het gevolg van de verkoop van hotels. De ebitda van vorig jaar bevatte bovendien een meerwaarde van 1 miljoen euro op de verkoop van het Clarion Hotel. De bedrijfskasstroom van de drie Europese hotels steeg met 20%.

Zoals eerder gemeld zoekt hoofdaandeelhouder Almafin een strategische partner voor City Hotels. De hotelvastgoedgroep is immers niet in staat zijn schulden tegen de vervaldag af te lossen. Een verkoop van de resterende hotels wordt niet uitgesloten.

City Hotels geeft in zijn persbericht geen vooruitzichten voor de komende zes maand. 'Rekening houdend met de afhankelijkheid van de resultaten van de economische ontwikkeling, de internationale politieke situatie en eventuele verkopen, is het onmogelijk om vooruitzichten voor de tweede helft van 2006 te geven', meldt het persbericht.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud