City Hotels verkoopt drie resterende hotels

De hotelvastgoedgroep City Hotels verkoopt zijn drie resterende hotels aan de Nederlandse dochter van de Amerikaanse hoteluitbater Marriott. Dat gebeurt indirect door de verkoop van de drie vennootschappen die eigenaar zijn van de gebouwen.

(tijd) Dat staat in een financieel bericht in De Tijd. Hans Maenhout, medebestuurder van City Hotels, wil niet meer informatie kwijt dan in de mededeling staat.

City Hotels doet de drie laatste hotels in zijn portefeuille van de hand: in Brussel het Marriott Hotel en het Renaissance Hotel en in Parijs het Radisson SAS Hotel Champs Elysees. De koper is Marriott Netherlands Group Companies. De overeenkomst zou nog deze maand worden afgerond.

Volgens het bericht verwacht City Hotels op de transactie op niet-geconsolideerde basis een verlies te boeken van ongeveer 8 miljoen euro. Op geconsolideerde basis, daarentegen, leidt de verkoop tot een winst van 6 miljoen euro. Zoals de hotelvastgroep eerder al meedeelde, blijft het statutair netto-actief van de groep na de verkoop hoe dan ook negatief, alsook de intrinsieke waarde van het aandeel City Hotels.

De groep houdt op 11 december een bijzondere algemene aandeelhoudersvergadering (BAV) die zich zal uitspreken over de invereffeningstelling van de vennootschappen. Midden november maakte de vastgoedgroep bekend dat als het in vereffening gaat, er geen geld zal zijn om iets aan de aandeelhouders uit te keren. De belangrijkste aandeelhouder van de hotelvastgoedgroep is Almafin, de vroegere vastgoedpoot van Almanij die nu is ondergebracht bij KBC Groep. Almafin bezit 85,51 procent van de aandelen van City Hotels. De uitstaande publieke obligatielening zou wel nog terugbetaald worden. De lening, ten bedrage van 1,1 miljoen euro, vervalt op 28 februari 2007.

Sinds de koersval met 86 procent op 6 oktober tot 1,23 euro kon voor het aandeel City Hotels geen koers meer worden gevormd. De groep vroeg een schrapping aan van het aandeel op Euronext Brussel.

Sebastien Rousseau sebastien.rousseau@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud