CMB: kwartaalwinst 12% hoger dankzij meerwaarden

(tijd-nieuwslijn) - Rederijgroep CMB haalde in het eerste kwartaal een nettowinst van EUR 55 miljoen, 12% meer dan de EUR 40 miljoen van een jaar eerder. Dat het resultaat overeind blijft, is helemaal te danken aan een meerwaarde van EUR 59 miljoen op de verkoop van 40% in Hesse-Noord Natie.

De scheepvaartmarkten, en zeker het vervoer van droge bulk en ruwe olie, bleven zeer zwak, zegt CMB. De afdeling voor droge bulk, Bocimar, zag het nettoresultaat dalen van een winst van EUR 5 miljoen naar een verlies van EUR 8 miljoen. De tankerdivisie Euronav dook van een winst van EUR 39 miljoen naar een verlies van EUR 2 miljoen.

De gasactiviteiten bij Exmar bleven stabiel. De winst steeg er van EUR 8 miljoen naar EUR 9 miljoen. Ook hier verbergt een uitzonderlijke meevaller de moeilijke gang van zaken. Exmar boekte een meerwaarde van EUR 9 miljoen op de verkoop van Sombeke.

Verzekeringspoot Naviga bleef onveranderd op een winst van EUR 1 miljoen. Op holdingniveau sprong het resultaat van een verlies van EUR 4 miljoen naar een winst van EUR 55 miljoen. Het effect komt op rekening van de verkoop van Hesse-Noord Natie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud