CMB optimistisch voor rest 2009

Het CMB-schip Mineral Belgium

De transportgroep CMB, die via de rederij Bocimar actief is in de drogebulkvaart en via ASL Aviation ook in de luchtvaart, blikt met optimisme vooruit op de rest van 2009. 'De vooruitzichten voor CMB voor de rest van het jaar blijven dan ook behoorlijk. Zowel Bocimar als ASL Aviation zullen de vruchten kunnen plukken van hun contractenportefeuilles', klinkt het in een persbericht over de eerstekwartaalcijfers.

(tijd) - Het resultaat voor het eerste kwartaal kwam uit op 26,9 miljoen euro, tegenover een verlies van 1,4 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Bocimar droeg voor 18,2 miljoen euro bij, ASL Aviation voor 0,2 miljoen euro. De overige 8,5 miljoen zijn afkomstig van het opnemen van een niet gerealiseerde wisselkoerswinst op de kaspositie in dollar.

De bedrijfskasstroom bedroeg 32,6 miljoen euro tegenover 27,3 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2008.

'Na de spectaculaire daling in het vierde kwartaal van 2008 hebben de markten voor het vervoer van droge bulk in de loop van het eerste kwartaal van 2009 een heropleving gekend', zegt CMB. De gemiddelde spotmarkttarieven voor Capesize-schepen lagen op 21.401 dollar per dag. Vorig jaar was dat nog 106.119 dollar.

CMB maakt melding van de crisis, maar is positief in zijn vooruitzichten: 'De scheepvaartindustrie beleeft momenteel turbulente tijden. Dit weerspiegelt zich niet enkel in lage en volatiele vrachtenmarkten maar eveneens in sterk gedaalde waardes van zowel nieuwbouw- als tweedehandsschepen. Dankzij het conservatieve indekkingsbeleid is Bocimar echter goed gewapend om deze moeilijke periode door te komen.'

 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud