Coca Cola, Inza en Rombouts geblokkeerd door stakingsacties

(belga) - De voedingscentrale van de socialistische vakbond ABVV voert sinds maandagochtend 5 uur actie bij Coca Cola. Zo'n 1.000 arbeiders leggen de productiesites van Gent en Antwerpen en de depots in Gent, Barchon en Gosselies volledig plat. In Antwerpen zijn ook aan de bedrijven Inza en Rombouts stakingsposten opgericht.

ABVV voeding kondigde vorige week aan dat het drie dagen na elkaar acties zou voeren in enkele grote voedingsbedrijven. Maandag was het de beurt aan Coca Cola, 'waar stakingspiketten vanaf 5 uur de productiesites in Antwerpen en Gent volledig blokkeren', zei Fons De Mey van het ABVV. 'Ook in de depots van Gent, Barchon en Gosselies is geen activiteit mogelijk', aldus nog De Mey.

Ook bij de Antwerpse bedrijven Inza en Rombouts Koffie hebben de socialistische vakbonden maandagmorgen stakingspiketten geïnstalleerd. Bij Rombouts gebeurde dit bij de ploegenwissel van 6 uur. Ondertussen kon een aantal werkwillige bedienden wel aan het werk gaan, die de noodzakelijke diensten kunnen verzekeren, zei directeur personeelszaken Rodolf Roelant, die het 'betreurde dat ABVV al een stakingsaanzegging indiende, nog voor de onderhandelingen echt van start zijn gegaan'. Ook bij melkproducent Inza blokkeren stakingsposten de toegang tot het bedrijf.

De socialistische vakbond wil met de acties druk zetten op de onderhandelingen in de voedingssector. Het wil ruimte voor een grotere loonsverhoging dan de indicatieve loonnorm van 4,5 procent. Daarnaast moet er voor de vakbond ook een verhoging komen van de minimumlonen voor de arbeiders. Dinsdag voert de voedingscentrale van ABVV actie bij Kraft Foods (Herentals, Namen en Halle), woensdag bij InBev.

Foto (belga): Een stakingspost aan de Coca Cola-bottelarij in Zwijnaarde

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud