Cofinimmo neemt erfpacht Beliard I en II over

(tijd-nieuwslijn) - De vastgoedbevak Cofinimmo neemt de erfpachtvordering op Beliard I en II volledig over in plaats van die te verkopen, zoals eerder gepland. De minderheidsaandeelhouders van de vordering ruilen hun belang om in aandelen Cofinimmo. Verder wordt de dochtervennootschap Benelux Immo Loi gefuseerd met Cofinimmo.

De erfpachtovereenkomst aan de EU op de Beliard I en II gebouwen, die momenteel gerenoveerd worden, is ondergebracht in de vennootschap Belgian Office Properties (BOP). De helft plus een aandeel is in handen van Cofinimmo, de andere helft zit bij institutionele beleggers. BOP moest statutair tegen de zomer van 2004 (op het moment dat de Europese Commissie zijn intrek neemt) ontbonden worden. Hierbij zou Cofinimmo zijn belang verkopen. In plaats van die verkoop biedt Cofinimmo de minderheidsaandeelhouders een omruilbod met preferente aandelen Cofinimmo aan en behoudt het de erfpachtvordering. Die minderheidsaandeelhouders krijgen wel een geplafonneerd dividend van maximaal 6,37 euro per aandeel gedurende 5 jaar. De ruilvoet bedraagt 55 bevoorrechte aandelen Cofinimmo en 17,25 euro contant voor een aandeel Belgian Office Properties.

De erfpachtovereenkomst biedt een rendement van 6 procent op 144 miljoen euro voor 27 jaar. 'Het was voor ons interessant dat we die overeenkomst vanwege het stabiele rendement konden houden. De institutionele beleggers krijgen een mooier rendement en er is geen verwatering voor de gewone aandeelhouders', zegt Severine Van der Schueren, woordvoerster van Cofinimmo. Door deze operatie zal Cofinimmo het eigen vermogen, door de omruiling met de institutionele aandeelhouders, met maximaal 75,8 miljoen euro kunnen verhogen.

Tergelijkertijd fuseert Cofinimmo met Benelux Immo Loi. Die vennootschap is eigenaar van een kantoorgebouw in de Wetstraat 227 en wordt eigenaar van een gebouw in de Kunstlaan 47/49 en in de Handelsstraat 44. Cofinimmo werd eigenaar van Benelux Immo Loi bij de kapitaalverhoging met Longview vorig jaar. 'Benelux Immo Loi is een vennootschap die het gunstige bevakstatuut nog niet had. Het is vooral vanuit fiscaal oogpunt interessant die vennootschap onder te brengen bij Cofinimmo. Daarnaast vereenvoudigden we met deze operatie onze structuur. De operatie heeft geen gevolgen voor de balans', zegt Van der Schueren

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud