Cofinimmo verliest ruim 5% na plaatsing aandelen

Serge Fautre, topman van Cofinimmo (foto Lieven Van Assche) ©Lieven Van Assche

Vastgoedbevak Cofinimmo is vrijdag de grootste verliezer in de Bel20. Beleggers sturen het aandeel even voor 12 uur 5,4 procent lager tot 78,51 euro, nadat Cofinimmo donderdag een klein miljoen eigen aandelen in de markt plaatste aan een korting van 9,6 procent ten opzichte van de slotkoers van woensdag.

(tijd) - Woensdag kondigde de grootste Belgische vastgoedbevak aan om 750.000 eigen aandelen in de markt te plaatsen via een versnelde plaatsing bij institutionelen. Wegens de grote vraag werd de plaatsing in de loop van de dag uitgebreid tot 962.485 aandelen. De institutionele partijen betaalden 75 euro per aandeel, wat een korting inhield van 9,6 procent ten opzichte van de slotkoers woensdag.

Met de ingreep haalde Cofinimmo 72 miljoen euro op, geld dat zal gebruikt worden om de toegezegde verbintenissen in 2009 te kunnen financieren. Cofinimmo kampt immers met een relatief hoge schuldgraad (52,7% op einde 2008) en moet dus alternatieve financieringsbronnen aanwenden. Eerder op de week kondigde de groep ook al aan om voor 111 miljoen euro activa van de hand te willen doen.

Analist Ruud van Maanen van Rabo Securities juicht de initiatieven van Cofinimmo om de schuldgraad terug te dringen toe, maar waarschuwt ervoor dat de bevak daarmee nog niet op het droge is. De analist verwacht het komende jaar nog meer afwaarderingen op de activa waardoor de schuldgraad weer zal stijgen. Verdere maatregelen dringen zich dus op, aldus de analist.

Zelfstandig analist Gert De Mesure ziet het positiever. 'De onzekerheid omtrent de mogelijke operaties woog op de koers. Nu die onzekerheid wegvalt, kan iedereen zich terug focussen op de business van Cofinimmo en op het aantrekkelijke dividendrendement van meer dan 8 procent netto.'

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud