Colruyt denkt aan overname Edah-supermarkten

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische kleinhandelsgroep Colruyt heeft deze week zijn interesse in een mogelijke overname van de Edah-keten officieel medegedeeld aan Laurus. 'Wij hebben deze week officieel onze interesse bekendgemaakt aan de partij die Laurus vertegenwoordigt', zegt Wim Biesemans, financieel directeur van Colruyt, aan Tijd-Nieuwslijn.

Jef Colruyt, de voorzitter van de groep, legde donderdag bij de voorstelling van de aankoopcentrale Coopernic een aantal verklaringen af rond de interesse in Edah, waarvan vandaag de neerslag is weer te vinden in sommige media en analistenrapporten. Maar volgens Biesemas zijn de verklaringen van Jef Colruyt 'wat onzuiver weergegeven'.

Biesemans benadrukt dat men nog maar aan het begin van een mogelijk verkoopproces door Laurus staat. De Nederlandse groep heeft nog niet bekendgemaakt hoe zij dit proces ziet en welke werkwijze zij wil volgen. Er ontbreekt ook nog heel veel informatie, zowel naar Colruyt als naar 'de markt' toe. Zo heeft Laurus nog niet medegedeeld wat er inzake distributiecentra zal gebeuren. Laurus heeft in Nederland 7 of 8 distributiecentra en heeft in het verleden steeds gesteld dat die niet op te splitsen zijn omdat ze geintegreerd zijn. Een ander punt waarover nog geen duidelijkheid is, is het standpunt van Laurus inzake franchising. Kortom, Laurus heeft nog niet veel informatie vrijgegeven.

Biesemans herhaalt ook dat Colruyt een eventuele overname van Edah in het geheel van zijn activiteiten bekijkt. 'De laatste vijf jaar is er in Nederland, op een uitzondering na, geen enkele transactie (in de distributiesector) doorgegaan. Nu ligt het eerste concrete dossier op tafel. Het zal zeker niet het laatste zijn dat wij bekijken', zegt Biesemans, die hiermee te verstaan geeft dat alle opties nog openliggen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud