Advertentie
Advertentie

Colruyt: nettowinst stijgt 23,5% in eerste halfjaar

(tijd-nieuwslijn) - De detailhandelsgroep Colruyt behaalde over de eerste zes maanden van haar boekjaar 2002-2003 een geconsolideerde nettowinst, deel van de groep, van EUR 59,37 miljoen. Dat is 23,5% meer dan over dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet over de eerste zes maanden (eindigend op 30 september) steeg met 10% naar EUR 1,53 miljard.

De bedrijfswinst groeide aan van EUR 80,34 miljoen naar EUR 94,83 miljoen. Dat is een stijging met 25,85%. Daarvan is 10,27% te verklaren doordat Colruyt dit jaar geen RSZ-provisie moet aanleggen voor nieuw gecreeerde aandelen voor kaderleden. Vorig boekjaar legde de groep daarvoor een provisie aan van EUR 6,7 miljoen.

Voor het volledige jaar trekt Colruyt zijn winstdoelstelling op naar EUR 123 miljoen. In september ging de groep nog uit van een netto groepswinst van EUR 118 miljoen. Per aandeel betekent dat een nettowinst van EUR 3,48, terwijl in het vorige boekjaar slechts EUR 3,16 gehaald werd.

De omzet van de Colruyt-winkels ging er in de eerste negen maanden van het op 1 april gestarte boekjaar met 9,83% op vooruit. De totale groepsomzet voor het eerste halfjaar bedroeg EUR 1,53 miljard, tegen EUR 1,39 miljard een jaar eerder.

Over de eerste vijf maanden, eindigend op 31 augustus, rapporteerde de groep een omzetstijging met 12,5%. Dat betekent dat de omzetgroei sinds september vertraagde, ondanks de goede decemberverkopen.

Volgens gedelegeerd bestuurder van Colruyt, René de Wit, was die groeivertraging verwacht. "Wij hadden al gezegd dat we het groeiritme van de eerste maanden niet zouden kunnen volhouden", klonk het.

GDC

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud