Colruyt verwacht winstgroei van minstens 6%

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische kleinhandelsgroep Colruyt verwacht over het lopende boekjaar 2002/2003 een geconsolideerde netto groepswinst (aandeel van de groep) te behalen van ten minste EUR 118 miljoen. Het vorige boekjaar leverde een groepswinst van EUR 111 miljoen op. Dat maakte voorzitter Jef Colruyt (foto: Colruyt) bekend op de algemene vergadering van aandeelhouders.

Voor deze voorspelling baseert Colruyt zich op de prestaties van de eerste maanden van het lopende boekjaar. Die lijken mee te vallen. In de eerste vijf maanden, de periode april - augustus, nam de omzet in de Colruyt-winkels met 12,5% toe. "Dat is meer dan voorzien", zei Jef Colruyt. De brutowinstmarges zouden in lijn liggen met de vooruitzichten.

Ook in Frankrijk is er beterschap. De omzet van Ripotot Frankrijk steeg met 12% in de eerste zes maanden van Ripotots boekjaar. Een tweetal weken geleden, op het NextPrime/NextEconomy-event in Parijs, zei gedelegeerd bestuurder Rene de Wit aan Tijd-Nieuwslijn dat Ripotot dit jaar voor het eerst rendabel zal zijn en dat de Franse activiteiten in hun geheel een positieve bijdrage zullen leveren tot het groepsresultaat. De Wit gaf ook aan dat Colruyt vanaf volgend jaar een gestage expansie in Frankrijk plant.

De groep zegt voorts dat 2002/2003 voor de grafische dochter Druco en de computerdochter Dolmen een moeilijk jaar zal worden. Daarbij wordt verwezen naar "de algemene economische toestand".

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud