Advertentie

Commissie keurt verkoop folie-afdeling Solvay goed

(tijd-nieuwslijn) - De Europese Commissie heeft de overname van de afdeling industriële folies van Solvay door het Duitse Renolit onder voorwaarden goedgekeurd. Om de concurrentie te beschermen op de markt, zal Renolit twee productie-installaties en een aantal andere activa afstoten. Dat staat in een persbericht van de Europese Commissie.

Volgens de Europese Commissie is een correcte mededinging in de foliesector belangrijk vanwege de brede waaier van toepassingen van deze producten door een groot aantal klanten. Een overname zonder voorwaarden zou de twee leidende spelers van deze sector bijeengebracht hebben.

Concreet verkoopt Renolit de twee grootste productie-installaties van Solvay voor flexibele technische PVC-folies. Het gaat om de fabriek in het Franse Liancourt en de vestiging in Enkhuizen, Nederland. Volgens de Commissie wordt het zo mogelijk voor andere spelers om de markt te betreden of hun activiteiten uit te breiden.

De Belgische chemie- en farmagroep Solvay bereikte in mei een akkoord over de verkoop van haar divisie industriele folies voor 330 miljoen euro. Het gaat hier om de nog resterende activiteit inzake kunststoffolies, want de harde kunststoffolies werden in januari 2005 al verkocht aan Ineos. De activiteiten industriele folies van Solvay situeren zich voornamelijk in Europa, met 9 fabrieken in 8 landen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud