Commissie onderzoekt nieuwe klachten tegen Microsoft

(belga) - De Europese Commissie onderzoekt momenteel enkele 'informele klachten' tegen softwaregigant Microsoft. Of er een nieuw officieel onderzoek komt, is nog onzeker, stelt een woordvoerder van de Commissie.

Volgens een advocaat van de klagers in The New York Times gaat het voornamelijk om de koppeling van Word en Outlook aan het besturingssysteem Windows. Dit maakt het andere softwareproducenten heel moeilijk om andere tekstverwerkings- of email-programma's te verkopen.

Ook de bundeling van allerhande programma's aan het nieuwe besturingssysteem Vista, dat volgend jaar op de markt zou komen, jaagt concurrenten in het harnas.

In een interview met de krant geeft eurocommissaris voor Concurrentiebeleid Neelie Kroes toe dat er een onderzoek loopt, evenwel zonder veel details te geven. Wel toont ze zich bezorgd om de methode van bundeling die Microsoft steeds hanteert. Ze wil daar een snel einde aan. Zonodig zal Kroes niet wachten tot de vorige procedure tegen Microsoft volledig afgerond is.

In maart vorig jaar veroordeelde de Europese Commissie Microsoft tot het betalen van een boete van een half miljard euro en tot de loskoppeling van MediaPlayer van Windows. Bovendien moet Microsoft concurrenten meer technische informatie geven over Windows. Microsoft is tegen die beslissing in beroep gegaan en probeert ook op het terrein de uitvoering van de beslissing zoveel mogelijk te vertragen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud