Concentra verdwijnt van de beurs

(tijd-nieuwslijn) - Concentra zegt de beurs vaarwel. De mediagroep lanceert een inkoopbod tegen 9,42 euro per aandeel. Begin maart plant Concentra een buitengewone algemene vergadering waarna het bod van start kan gaan. Met het inkoopbod komt Concentra tegemoet aan de wens van bepaalde minderheidsaandeelhouders die zich verenigden rond Deminor.

foto belga: Enkele krantentitels van Concentra.

Voor de financiering van het bod, dat EUR 87 miljoen kan kosten, heeft Concentra haar participatie in Almanij verkocht voor EUR 112 miljoen (EUR 40 per aandeel). Hierop boekt de groep een meerwaarde van EUR 38,5 miljoen. Dat meldt de groep in een persbericht.

De biedprijs vertegenwoordigt een premie van 11,5% tegenover de slotkoers van vandaag en een premie van 20,9% op de gemiddelde beurskoers van de laatste maand. Als alle aandeelhouders op het bod ingaan, verdwijnt het aandeel van de beurs. Deminor, dat een groep minderheidsaandeelhouders vertegenwoordigt, gaat in op het bod.

Een en ander zorgt ervoor dat Concentra opnieuw een groep wordt die uitsluitend op media en aanverwante activiteiten focust. 'Concentra zal niet meer investeren in genoteerde groepen als Almanij. De media zijn de enige 'core business' en dat is ook de wens van de familie Baert en het Katholiek Impulsfonds', zegt gedelegeerd bestuurder Willy Lenaers in het persbericht. De familie Baert heeft 57% in Concentra, het Katholiek Impulsfonds 6,1%.

Concentra ging in 2000 een fusie aan met de beursgenoteerde holding Imperial Invest rond de familie Collin. Kort daarna doken de problemen op. De beurswaarde van het internetbedrijf Ubizen, waarvan Concentra toen 25% bezat, verschrompelde. De familie Collin zag haar investering sterk in waarde dalen en stelde vast dat de familie Baert, de eigenaars van Concentra, door het opgeblazen Ubizen-belang een te groot aandeel in de nieuwe groep had gekregen.

Ook andere elementen deden Imperial Invest pleiten voor een scheiding. De Collins wilden vooral hun belang van 1,4% in de KBC-holding Almanij veiligstellen. Een groep minderheidsaandeelhouders van Concentra schakelde daarom het juridische bureau Deminor in.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud