Advertentie

Concurrent IBA stopt activiteiten

(tijd-nieuwslijn) - Het Amerikaanse SureBeam, concurrent van de Waalse technologiegroep IBA, stopt zijn activiteiten. SureBeam is een producent van sterilisatietechnieken voor onder meer vlees en fruit en de enigste concurrent van IBA in dat domein.

Volgens woordvoerder Paul-Emmanuel Goethals van IBA is het goed dat een concurrent wegvalt, maar negatief is dat hierdoor een bedrijf verdwijnt dat veel reclame maakte voor de sterilisatie van voedsel op de Amerikaanse markt.

Het bedrijf besliste ermee te stoppen toen een poging om bijkomende middelen op te halen mislukte. SureBeam is een concurrent van IBA op de markt van sterilisatie van voeding, alsook op het gebied van de productie van bestralingsapparatuur. SureBeam verloor recent het contract voor de bestraling van poststukken voor de Amerikaanse postdiensten aan IBA.

Sterilisatie van voedsel is een onderdeel van de Sterilisatie en Ionisatie-afdeling (S&I) van IBA, die in de etalage staat. De afdeling S&I van IBA staat ook in voor sterilisatiediensten voor de medische sector en voor de Amerikaanse postdiensten. Volgens IBA is de huidige waarde van de wereldwijde markt van sterilisatie van voedsel EUR 60 miljoen.

Goethals kon niet zeggen of het wegvallen van een concurrent van IBA op de markt van sterilisatie voor voedsel de prijs zal opdrijven voor de afdeling S&I. Op dit moment onderhandelt IBA nog altijd over de verkoop van de afdeling die bijdraagt tot ongeveer 60% van de omzet. In 2002 haalde de afdeling een omzet van EUR 170 miljoen. Goethals verwacht in de lente of ten laatste in de zomer de verkoop af te ronden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud