ConocoPhillips boekt lichte winststijging in derde kwartaal

ConocoPhillips, het op twee na grootste olieconcern van de Verenigde Staten, heeft in het derde kwartaal van 2006 de nettowinst licht zien stijgen van 3,8 miljard tot 3,88 miljard dollar. Per aandeel nam de winst af van 2,68 tot 2,31 dollar.

(tijd) Het resultaat in het derde kwartaal werd voor USD 0,37 per aandeel negatief beinvloed door onder meer een negatief effect van nieuwe belastingwetgeving in het Verenigd Koninkrijk en een impairmentlast. Analisten gingen gemiddeld uit van een winst per aandeel van USD 2,40.

De omzet daalde van USD 48,7 miljard naar USD 48,4 miljard. Het concern produceerde gedurende het kwartaal 2,47 miljoen vaten olie per dag, inclusief 0,44 miljoen uit het belang van 17,5% in het Russische olieconcern Lukoil.

De winst in de divisie Exploratie & Productie daalde van USD 2,29 miljard tot USD 1,9 miljard. In het tweede kwartaal van 2006 bedroeg het resultaat nog USD 3,3 miljard. De daling ten opzichte van het tweede kwartaal is onder meer het gevolg van het negatieve effect van nieuwe belastingwetgeving in het Verenigd Koninkrijk, terwijl in het vorige kwartaal sprake was van een positief effect uit de Canadese belastingen.

Bij Raffinage en Marketing nam de winst toe van USD 1,39 miljard tot USD 1,46 miljard. In het tweede kwartaal van 2006 bedroeg de winst nog USD 1,7 miljard. De daling op kwartaalbasis werd volgens het concern veroorzaakt door lagere raffinagemarges.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud